INFÖR DITT BESÖK

Vi vet att det är många saker att tänka på när man kommer på sitt besök. Ibland kan man också vara stressad och orolig inför vad som kommer att hända och då kan det vara svårt att ta till sig all information på telefon. Därför har vi här samlat lite information som kan vara bra inför besöket.

Smittrisk

Om det finns en misstanke om att ditt djur kan vara smittsamt för andra vill vi att du lämnar det i bilen och kommer in till oss och anmäler er så att vi kan visa er direkt in på ett rum istället för att låta djuret vänta i väntrummet.

Symtom på smittsam sjukdom kan vara:
Kräkningar, diarré, klåda,  hosta och feber.

Även hud, sårinfektioner och kraftiga öroninflammationer kan utgöra en smittrisk för andra.

Progesteronprov

Ska du para din tik och vill ta progesteronprov? Läs det här först: 

SKK röntgen

Innan du bokar tid för SKK röntgen måste du själv fylla i en remiss på SKKs hemsida. Kontrollera  att du fått bekräftelse både på betalning och på själva remissen innan du ringer för tidsbokning.

Din hund ska vara fullt frisk och fastande inför besöket. Ta med id handlingar. Vi röntgar enligt senaste rekommendationer med hands free metoden. Det innebär att du får vara med när din hund blir sederad och trött, men sedan tar vår personal över.

Operation, ultraljud och Blodprov

Inför operationer och lugnande medel bör ditt djur vara fastande, helst sedan kvällen innan. Små valpar och kattungar bör enbart fasta kortare tid.

Det går bra att ha vatten framme hela tiden.

Kaniner och marsvin ska ha tillgång till mat och vatten hela tiden fram till narkos. Ta med hö och vattenflaska till kliniken.

Alla djur ska vara rena vid operationstillfället. Hundar ska bada ett vanligt renlighetsbad kvällen innan .

Kom ihåg att rasta din kompis som vanligt på morgonen.

Inför ultraljud bör ditt djur vara fastande, ha bajsat men gärna vara kissnödigt, så då är det bra att anpassa rastningen.

Om ditt djur äter medicin i vanliga fall kan det vara bra att rådgöra med oss om du ska ge medicinen som vanligt samma dag.

Vid de flesta blodprover bör djuret vara fastande några timmar ibland längre innan besöket för att det ska gå att analysera blodet, kom ihåg att fråga. Inför mag- tarmutredningar ska hunden vara fastande 12 timmar.

Hantering

När du kommer med ditt djur till kliniken vill vi på bästa sätt kunna hjälpa dig med att undersöka ditt djur, ställa en korrekt diagnos och kunna bestämma och utföra en behandling för att få din vän att må bra igen.

För att vi ska kunna göra vårt jobb krävs det att du som djurägare kan hantera ditt djur på kliniken.

Använd koppel eller bur i väntrummet. Låt inte ditt djur hälsa på andra utan att först ha kontakt med dess förare.

Katter känner sig trygga om de får sitta ifred och högt. Vårt väntrum är uppdelat i en katt och en hund del. Du kan sätta upp buren i ett fönster i väntrummet. Ta med en extra filt eller handduk hemifrån till katten att sitta på under undersökningen.

Hjälp till att lugna och hålla i ditt djur så att vi kan undersöka det. Ta gärna med favoritgodiset eller en rolig leksak. Vi förklarar gärna hur du kan hålla på bästa sätt.

Om din hund eller katt är rädd, pressad och kanske har ont är det inget konstigt att han eller hon reagerar på ett annorlunda sätt än hemma. Att sätta på en munkorg är en enkel garanti för oss som arbetar på kliniken att inte skada oss i arbetet. Det är också ett sätt för dig som djurägare att se till att din vän inte skadar någon av misstag. Om du misstänker att ditt djur kan komma att behöva en munkorg uppskattar vi mycket att du säger till innan vi börjar undersökningen.

Betalning

Hos oss betalar du i samband med besökstillfället. Vi har tyvärr inte möjlighet att ge faktura direkt från kliniken, men kan ges vid direktreglering via samarbetspartner vid godkänd kreditprövning.

Vi kan hjälpa dig med direktreglering hos ditt försäkringsbolag vid ditt besök. Det tar i allmänhet ca 30 minuter extra.

Betalning görs med betal och kreditkort eller via swish.
Vi är kontantfria

Besök som ej avbokats senast 24 timmar innan debiteras.

Journalkopior

Om ditt djur har varit på annan klinik och journalerna där innehåller viktig information för att vi ska kunna ge ditt djur bästa vård ber vi dig själv (på grund av GDPR) ringa den aktuella kliniken och be att de mailar journalkopior till adressen info@vetistallis.se i god tid inför ert besök.

Utskriftsvänlig information från oss